Tips om de trouwlocatie van je dromen te vinden

Gefeliciteerd, er breekt een hele bijzondere tijd voor jou en jouw verloofde aan! We kunnen ons voorstellen hoe je je nu voelt. Verliefd, verloofd en vast ook een klein beetje overdonderd. Maar geen zorgen, wij helpen je op weg!

Waar te beginnen? De eerste stap is het vinden van de ideale trouwlocatie. Je wilt een plek die bij jullie past, precies de juiste afmeting voor jullie wedding party heeft, maar je wilt vooral een trouwlocatie waar jullie je compleet op het gemak voelen. De Open trouwlocatie route helpt je gegarandeerd op weg!

Hoe begin je de zoektocht naar een trouwlocatie?

Om de zoektocht naar jullie droomlocatie makkelijk te beginnen zijn er enkele vragen die je jezelf kunt stellen. Jullie bruiloft is uniek en hoort een weerspiegeling van jullie twee te zijn. Wees niet bang om de tijd te nemen om deze vragen te beantwoorden en met elkaar te bespreken. Hiermee ontdek je namelijk de basis van jullie dag!

 • Welke sfeer wil je neerzetten op de grote dag?
 • Wat is voor jou het allerbelangrijkst?
 • Wat voor omgeving past bij je?
 • In welk seizoen wil je trouwen? Of heb je zelfs al een voorkeursdatum in gedachte?
 • Wat mag er zeker niet ontbreken?
 • Hoeveel gasten willen jullie ongeveer uitnodigen? En is dat de hele dag hetzelfde of verschillend per programmaonderdeel? Luister naar je eigen gevoel en besluit daarnaar. Het is jullie dag.
 • Wat is jullie budget?
 • Waar wil je trouwen? Dichtbij huis of verder weg?
 • Wil je de hele dag op één locatie blijven?

Hoe doe je mee aan de Open trouwlocatie route?

 1. Zoeken en vinden
  Zodra je een eerste beeld hebt van jullie wensen kun je trouwlocaties gaan zoeken! Maak bijvoorbeeld eerst een shortlist van favorieten met locaties die jouw interesse wekken. Alleen de allerleukste trouwlocaties kun je vervolgens bezichtigen tijdens de Open trouwlocatie route.
 2. Reserveer rondleidingen
  Maak een reservering bij de trouwlocaties die je wilt bezoeken en ontvang jullie route per e-mail. We raden je aan maximaal vier locaties tijdens de Open trouwlocatie route te bezoeken. 
 3. De Routedag!
  Tijd om de locaties in het echt te bekijken en de sfeer te proeven. En met een beetje geluk de bruidstaart! Maak foto's van alle toffe trouwopstellingen en noteer in je telefoon wie en wat je bij welke locatie hebt besproken of vastgelegd. De Open trouwlocatie route is een open dag, dit betekent dat jullie reservering geen afspraak is op een vast tijdstip maar een indicatie geeft van jullie aankomsttijd.
 4. Win jullie trouwdag
  Droomlocatie gevonden? Laat ons weten waar jullie trouwen en maak kans je huwelijksdag (t.w.v. €10.000) te winnen.
Bekijk alle locaties

Checklist bezichtigingen

Waar let je op tijdens een bezoek aan een trouwlocatie?

Tijdens de bezichtigingen ontdek jij of de uitstraling en sfeer van de trouwlocaties bij jullie wensen passen. Voel je de klik? Die onbeschrijflijke vlinders? Wil je meteen heel hard ‘Ja!’ roepen? Dan zit jouw gevoel helemaal goed! Om daarnaast ook de praktische zaken af te kunnen vinken, hebben we hier een handige checklist voor je.