FAQ

Wat is de Open trouwlocatie route?

De Open trouwlocatie route is dé dag om jouw zoektocht naar de perfecte locatie te starten. Gemiddeld 200 trouwlocaties in heel Nederland openen hun deuren. Je kunt dan bij deze locaties langsgaan voor een bezichtiging om de sfeer te proeven en kennis te maken. De trouwlocaties zetten tijdens de Open trouwlocatie route trouwopstellingen klaar en zorgen voor een echte trouwsfeer, zodat jij je een goed beeld kunt vormen van de mogelijkheden. Dit wil je niet missen!

De Open trouwlocatie route vindt vijf keer per jaar plaats. Je kunt de deelnemende locaties bekijken en aanmelden via www.opentoptrouwlocatieroute.nl.

Hoe laat is de Open Open trouwlocatie route?

De meeste locaties kun je tijdens de Open trouwlocatie route tussen 11.00 en 16.00 uur bezichtigen. Bij sommige locaties kun je ook vanaf 10.00 uur en/of tot 18.00 uur terecht. Bij het reserveren van jouw bezichtigingen kun je zien welke tijden beschikbaar zijn.

Wanneer is de Open trouwlocatie route?

De open trouwlocatie route vindt vijf keer per jaar plaats. 

In 2024 is de Open trouwlocatie route op de volgende dagen:

  • Zaterdag 27 januari
  • Zondag 14 april
  • Zondag 30 juni
  • Zondag 29 september
  • Zondag 24 november

Je kunt ongeveer twee maanden van tevoren zien welke trouwlocaties meedoen en je aanmelden.

Moet ik mij aanmelden voor de Open trouwlocatie route?

Ja, voor de Open trouwlocatie route meld je je van tevoren aan bij de trouwlocatie(s) die je wilt bezoeken. Je voegt locaties toe aan jou Route en reserveert vervolgens een beschikbare inlooptijd. Zo komen alle geïnteresseerde bruidsparen gespreid over de dag binnen en hebben de trouwlocaties de tijd om iedereen te helpen.

Het tijdvak betreft een inlooptijd, dus je hoeft op de dag nooit te stressen om op tijd te komen. Heb je je toch bedacht? Geen probleem! Je kunt je reservering makkelijk weer annuleren.

Kan ik een bezichtiging nog annuleren?

Ja, je kunt je reserveringen te allen tijde annuleren. Als je de trouwlocatie toch niet wilt bezoeken is heel fijn als je je bezichtiging annuleert, zodat de locatie niet op jou staat te wachten en het plekje vrijkomt voor een ander bruidspaar.

Ik heb een leuke trouwlocatie gezien en wil niet wachten tot de Open trouwlocatie route. Kan ik ook eerder terecht?

Het is zeker mogelijk om de trouwlocatie alvast eerder te bekijken! Op de locatiepresentatie op toptrouwlocaties.nl kun je een bezichtiging aanvragen voor een ander moment.

Wat kan ik verwachten tijdens de Open trouwlocatie route?

Tijdens de Open trouwlocatie route kun jij op één dag meerdere trouwlocaties bezichtigen. De trouwlocaties zetten trouwopstellingen klaar en zorgen voor een echte trouwsfeer, zodat jij je een goed beeld kunt vormen van de mogelijkheden.

De verdere invulling van de dag verschilt per locatie en kun je terugvinden op de locatiepagina. Zo kun je bij de ene trouwlocaties hapjes proeven en bij een andere locatie trouwleveranciers ontmoeten.

Je reserveert vooraf een beschikbaar tijdvak en dat betreft een inlooptijd. Zo hoef je nooit te haasten om ergens op een precies tijdstip aan te komen. Ook kan het voorkomen dat het druk is en er niet direct tijd is voor een rondleiding, neem in dat geval alvast een lekker kopje koffie en laat de sfeer vast op je inwerken!

Hoe lang duurt een bezichtiging tijdens de Open trouwlocatie route?

De duur van een bezichtiging tijdens de open trouwlocatie route hangt af van de locatie. Ga je langs bij een groot landgoed of bij een knus restaurant? Houd rekening met circa 30 tot 75 minuten. Bij het plannen van jouw Route op de site wordt er alvast rekening gehouden met de gemiddelde bezoektijd per trouwlocatie, zodat jij met een goede planning op pad gaat.

Wordt de trouwlocatie op de hoogte gesteld van mijn komst?

Ja, toptrouwlocaties.nl stuurt de locatie voorafgaand aan de Open trouwlocatie route een overzicht van de aangemelde bruidsparen.