Open Toptrouwlocatie Route

Wat is de Open Toptrouwlocatie Route?

De Open Toptrouwlocatie Route is dé dag om jouw zoektocht naar de perfecte locatie te starten! Meer dan 250 trouw- en/of feestlocaties in heel Nederland openen op deze dag voor jou hun deuren. Via de site plan je een bezichtiging bij jouw favoriete locaties en wij berekenen vervolgens jouw ideale Route! Tijdens de Route kun je bij deze locaties langsgaan voor een rondleiding. Zo vorm je een beeld van de mogelijkheden en ontdek je wat bij jullie past!

Hoe laat is de Open Toptrouwlocatie Route?

De Route duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Op welke datum is de Open Toptrouwlocatie Route?

In 2020 zijn de Routes op:

 • Zaterdag 1 februari
 • Zondag 19 april
 • Zondag 28 juni
 • Zondag 27 september
 • Zondag 22 november

Voor elke editie komen de deelnemende trouw- en feestlocaties circa 2 maanden van te voren online op de website en kun jij starten met het inplannen van bezichtigingen.

Moet ik mij aanmelden?

Om mee te doen aan de Open Toptrouwlocatie Route raden wij aan om je te registreren, zodat je je kunt aanmelden bij de locaties die je graag wilt bezoeken.

Zo zijn de locaties op de hoogte van jouw komst en kunnen zij jou goed ontvangen! Na het maken van een account profiteer je van een aantal voordelen:

 • Handig overzicht van jouw favoriete locaties
 • Jouw persoonlijke Route planner
 • Kies jouw eigen starttijd
 • Een persoonlijk start- en vertrekpunt
 • Inzicht in de verwachte drukte per locatie
 • Je maakt kans om o.a. je huwelijksdag op locatie t.w.v. € 10.000,- terug te winnen. (Alle voorwaarden omtrent de prijsverloting vind je terug op Toptrouwlocaties.nl.)
 • Veel locaties bieden een leuke actie bij het definitief boeken via de Route! Zoals gratis Prosecco, een decoratiearrangement of de bruidssuite incl. champagneontbijt. Op de locatiepagina kun je zien wat voor aanbieding de locatie doet.

Plan jullie Route!

Hoe plan ik een bezichtiging in?

Om een locatie te bezoeken tijdens de Open Toptrouwlocatie Route, kun je via de pagina van de locatie een bezichtiging inplannen. Klik hiervoor op de button “Ja, ik kom kijken”.

Via jouw persoonlijke dashboard heb je een overzicht van al jouw ingeplande locaties.

Waar zie ik mijn favoriete locaties?

In jouw persoonlijke dashboard staan jouw favoriete en ingeplande locaties. Vergeet niet een bezichtiging in te plannen bij de trouwlocaties die je graag wilt bezoeken!

Hoe kan ik mijn Route handig plannen?

In jouw persoonlijke dashboard kun je heel easy jouw Route plannen! Je kunt dit als volgt doen:

 1. Plan een bezichtiging in bij de locaties die je wilt bezoeken;
 2. Ga in jouw dashboard naar “Plan mijn Route”;
 3. Vul jouw adres in;
 4. Kies de tijd waarop je bij de eerste locatie aanwezig wilt zijn;
 5. Nu wordt de meest optimale Route getoond!
 6. Versleep eventueel de locaties en mail jouw Route, zodat je deze makkelijk bij de hand hebt.

Kan ik een bezichtiging nog annuleren?

Als je een locatie toch niet gaat bezoeken kun je jouw bezichtiging annuleren, zodat de locatie ook niet rekent op jouw komst.

Ga naar jouw favoriete locatie in het dashboard. Bij “Mijn trouwlocaties” kies je vervolgens voor “annuleer bezichtiging”. De locatie wordt nu uit jouw Route gehaald.

Ik heb een leuke locatie gevonden en wil niet wachten tot de Open Toptrouwlocatie Route. Kan ik hier ook eerder terecht?

Het is zeker mogelijk om de locatie alvast eerder te bekijken! Via Toptrouwlocaties.nl kun je een bezichtiging inplannen, zodat je niet hoeft te wachten tot de Open Toptrouwlocatie Route.

De Route dag!

Wat kan ik van de locaties verwachten tijdens de Route?

De exacte invulling van de dag verschilt per trouwlocatie, maar het staat voorop dat jij veel sfeer kunt proeven. Alle trouwlocaties geven een voorbeeld van een ceremonie-, diner- en/of feestopstelling, zodat jij een goed beeld krijgt van hoe een ruimte eruit ziet als jullie hier de bruiloft vieren. Alle andere mogelijkheden vind je terug op pagina van de trouwlocatie.

Verder is het handig om te weten dat iedereen tussen 11.00 en 16.00 uur vrijblijvend kan binnenlopen. Je hebt dus geen vaste afspraak, waardoor het kan voorkomen dat er niet direct een gastheer of -vrouw beschikbaar is voor een rondleiding. Neem dan lekker de tijd voor een kopje koffie en laat de sfeer van de trouwlocatie alvast op je inwerken!

Hoe lang duurt een bezichtiging?

Onder “Mijn Route” in jouw persoonlijke dashboard staat de gemiddelde bezoektijd per locatie aangegeven. Dit is een verwachting en kan op de dag zelf variëren.

Sommige trouwlocaties zijn groot en kun je wel 60 minuten rekenen. Bij andere locaties duurt een bezoek gemiddeld 30 minuten.

Moet ik rekening houden met wachttijden?

Het kan gebeuren dat het erg druk is op een locatie of dat er meerdere bruidsparen tegelijkertijd binnenkomen, waardoor je even moet wachten op een rondleiding. Wij adviseren je onder het genot van een kopje koffie zelf alvast rustig rond te kijken en de sfeer op je in te laten werken!

Wordt de locatie op de hoogte gesteld van mijn komst?

Ja, Toptrouwlocaties stuurt de locatie voorafgaand aan de Route een overzicht van de aangemelde bruidsparen.

Win jullie huwelijksdag!

Hoe maak ik kans op de prijzen?

Heb je na de Route een locatie gevonden en definitief geboekt? Via Toptrouwlocaties.nl kun je deze aan ons doorgeven om kans te maken! Twee keer per jaar verloten wij o.a. een huwelijksdag op een locatie naar keuze t.w.v. max. € 10.000,-. Vergeet je vooraf niet te registreren voor de Open Toptrouwlocatie Route.

Alle voorwaarden omtrent de prijsverloting vind je terug op Toptrouwlocaties.nl

Wanneer is de prijsverloting?

Wij hebben twee keer per jaar een prijsverloting! De precieze datum houden wij nog even geheim!

Wanneer ontvang ik het Rituals cadeau?

Alle bruidsparen die hun definitief geboekte locatie aan ons doorgeven, en die locatie heeft op het moment van doorgeven een vermelding op Toptrouwlocaties.nl, ontvangen gratis een Rituals cadeau; ongeacht hoe de locatie is gevonden. Via Toptrouwlocaties.nl kun je de geboekte locatie aan ons doorgeven.