Open Toptrouwlocatie Route

Wat is de Open Toptrouwlocatie Route?

De Open Toptrouwlocatie Route is dé dag om jouw zoektocht naar de perfecte locatie te starten! Meer dan 200 trouw- en/of feestlocaties in heel Nederland openen op deze dag voor jou hun deuren. Via de site reserveer je een rondleiding bij jouw favoriete locaties en tijdens de Route kun je deze locatie(s) vrijblijvend bezichtigen. Zo vorm je een beeld van de mogelijkheden en ontdek je wat bij jullie past!

Hoe laat is de Open Toptrouwlocatie Route?

De Route duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Bij sommige locaties kun je vanaf 10.00 uur en/of tot 18.00 uur terecht.

Op welke datum is de Open Toptrouwlocatie Route?

In 2024 zijn de Routes op:

 • Zaterdag 27 januari
 • Zondag 14 april
 • Zondag 30 juni
 • Zondag 29 september
 • Zondag 24 november

Voor elke editie komen de deelnemende trouw- en feestlocaties circa 2 maanden van te voren online op de website en kun jij starten met het inplannen van bezichtigingen.

Moet ik mij aanmelden?

Ja, je moet vooraf een rondleiding reserveren via de site. Je kiest een beschikbaar tijdvak dat dient als inlooptijd. Nadat je een account profiteer je tevens van de volgende voordelen:

 • Sla jouw favoriete locaties op
 • Inzicht in de verwachte drukte per locatie
 • Kies een tijdsblok naar keuze bij de locaties die je wilt bezichtigen
 • Jouw persoonlijke Route planner met Google Maps
 • Een persoonlijk start- en vertrekpunt
 • Je maakt kans om o.a. je huwelijksdag op locatie t.w.v. € 10.000,- terug te winnen. (Alle voorwaarden omtrent de prijsverloting vind je terug op Toptrouwlocaties.nl.)
 • Veel locaties bieden een leuke actie bij het definitief boeken via de Route! Zoals gratis Prosecco, een decoratiearrangement of de bruidssuite incl. champagneontbijt. Op de locatiepagina kun je zien wat voor aanbieding de locatie doet.

Plan jullie Route!

Hoe maak ik een reservering?

Om een locatie te bezoeken tijdens de Open Toptrouwlocatie Route, kun je via de pagina van de locatie een rondleiding reserveren. Klik hiervoor op de button “Reserveer bezichtiging” en kies vervolgens een beschikbaar tijdvak.

Via jouw persoonlijke dashboard heb je een overzicht van al jouw ingeplande locaties.

Waar zie ik mijn favoriete locaties?

In jouw persoonlijke dashboard staan jouw favoriete en ingeplande locaties. Vergeet niet een bezichtiging in te plannen bij de trouwlocaties die je graag wilt bezoeken!

Hoe kan ik mijn Route handig plannen?

Je kunt dit als volgt doen:

 1. Op de locatiepagina kun je een rondleiding reserveren;
 2. Kies een tijdvak dat past bij jouw eventuele andere ingeplande locaties;
 3. Ga naar jouw dashboard en vul jouw adres in;
 4. Bekijk je reserveringen en open daar Google Maps voor de route!

Kan ik een rondleiding nog annuleren?

Als je een locatie toch niet gaat bezoeken kun je jouw bezichtiging annuleren, zodat de locatie ook niet rekent op jouw komst.

Ga naar “Mijn Planner” en druk op het icoontje om de reservering te wijzigen. Vervolgens kun je kiezen om deze te annuleren.

Ik heb een leuke locatie gevonden en wil niet wachten tot de Open Toptrouwlocatie Route. Kan ik hier ook eerder terecht?

Het is zeker mogelijk om de locatie alvast eerder te bekijken! Via Toptrouwlocaties.nl kun je een bezichtiging inplannen, zodat je niet hoeft te wachten tot de Open Toptrouwlocatie Route.

De Route dag!

Wat kan ik van de locaties verwachten tijdens de Route?

De exacte invulling van de dag verschilt per trouwlocatie, maar het staat voorop dat jij veel sfeer kunt proeven. Alle trouwlocaties geven een voorbeeld van een ceremonie-, diner- en/of feestopstelling, zodat jij een goed beeld krijgt van hoe een ruimte eruit ziet als jullie hier de bruiloft vieren. Alle andere mogelijkheden vind je terug op pagina van de trouwlocatie.

Verder is het handig te beseffen dat het een open dag is en niet iedereen om een stipt tijdstip een afspraak heeft. Hierdoor kan het voorkomen dat er niet direct een gastheer of -vrouw beschikbaar is voor een rondleiding. Neem dan lekker de tijd voor een kopje koffie en laat de sfeer van de trouwlocatie alvast op je inwerken!

Hoe lang duurt een bezichtiging?

In Mijn Planner staat de gemiddelde bezoektijd per locatie aangegeven. Dit is een verwachting en kan op de dag zelf variëren.

Sommige trouwlocaties zijn groot en kun je wel 60 minuten rekenen. Bij andere locaties duurt een bezoek gemiddeld 30 minuten.

Moet ik rekening houden met wachttijden?

Het kan gebeuren dat het erg druk is op een locatie of dat er meerdere bruidsparen tegelijkertijd binnenkomen, waardoor je even moet wachten op een rondleiding. Wij adviseren je onder het genot van een kopje koffie zelf alvast rustig rond te kijken en de sfeer op je in te laten werken!

Wordt de locatie op de hoogte gesteld van mijn komst?

Ja, Toptrouwlocaties stuurt de locatie voorafgaand aan de Route een overzicht van de aangemelde bruidsparen.

Win jullie huwelijksdag!

Hoe maak ik kans op de prijzen?

Heb je na de Route een locatie gevonden en definitief geboekt? Via Toptrouwlocaties.nl kun je deze aan ons doorgeven om kans te maken! Twee keer per jaar verloten wij o.a. een huwelijksdag op een locatie naar keuze t.w.v. max. € 10.000,-. Vergeet je vooraf niet te registreren voor de Open Toptrouwlocatie Route.

Alle voorwaarden omtrent de prijsverloting vind je terug op Toptrouwlocaties.nl

Wanneer is de prijsverloting?

Wij hebben twee keer per jaar een prijsverloting! De precieze datum houden wij nog even geheim!

Wanneer ontvang ik het Rituals cadeau?

Alle bruidsparen die hun definitief geboekte locatie aan ons doorgeven, en die locatie heeft op het moment van doorgeven een vermelding op Toptrouwlocaties.nl, ontvangen gratis een Rituals cadeau; ongeacht hoe de locatie is gevonden. Via Toptrouwlocaties.nl kun je de geboekte locatie aan ons doorgeven.