Landgoed Waterland

Kom langs voor een goede indruk van onze prachtige sfeervolle locatie opgetuigd alsof er een bruiloft aan de gang is.


Algemene informatie

Landgoed Waterland in Velsen-Zuid is een lommerrijke buitenplaats slechts 15 minuten van Amsterdam/Schiphol waar romantiek de boventoon voert. Jullie gasten zullen zich welkom en verwend voelen tijdens jullie mooiste dag. Jullie huis voor één dag en nacht!
 
In een ouderwetse paardenkoets met witte paarden of fraaie bolide rij je via de fraaie, oude toegangspoort de lange oprijlaan van Landgoed Waterland op. Als een geweldige verrassing verrijst het monumentale 18e-eeuwse landhuis. Jullie gasten zijn al ontvangen met koffie en of thee en lekkers en degene die blijven logeren hebben hun bagage op hun kamer gebracht. Huize Waterland beschikt over suites en gastenkamers. De volgende morgen aan het ontbijt kun je met je naasten heerlijk napraten over jullie mooiste dag.
 
Als het tijd is voor de plechtigheid daalt de bruid van de lange monumentale trap af naar de met authentieke ornamenten  gedecoreerde hal. Aan de arm van haar bruidegom of wanneer ze wordt weggegeven aan de arm van haar vader wordt de bruid naar het romantische prieel geleid. Onder het gekwetter van vogels en met uitzicht op het prachtige landgoed worden de huwelijksgeloften uitgewisseld. Na de plechtigheid ontfermen wij ons over het bruidspaar en haar gasten en zorgen er de hele dag voor dat bruid en bruidegom op de wenken bediend worden. Op deze manier verloopt de dag niet alleen zeer ontspannen, maar krijgt het geheel ook meer cachet.
 
Jullie hoeven het landgoed niet te verlaten voor de receptie en het feest. Het privé landgoed is niet toegankelijk voor publiek en 26 ha groot. De Engelse landschaptuin met schitterende waterpartijen bieden genoeg mogelijkheden om er een onvergetelijk feest van te maken. Een Engelse party met huisgemaakte scones met clotted cream en petit fours zal de bruiloft een super romantische sfeer geven voor de bruidsborrel. Ook is live cooking of fingerfood mogelijk tijdens de borrel of het aperitief, terwijl een geweldig diner een goede inleiding vormt voor een spetterende avond waarop gedanst kan worden in het prachtige landhuis. Zelfs onze Koningin Beatrix leerde als jonge dame dansen in de Zomerzaal. Het Landhuis werd in de 18e-eeuw gedecoreerd door de hofarchitect van stadhouder Willem IV.
Het landgoed biedt genoeg ruimte voor grote gezelschappen, terwijl het landhuis ook vertrekken heeft die een intieme sfeer kunnen bieden voor kleinere gezelschappen.
 
Wij maken graag een afspraak voor een rondleiding en wisselen graag met u van gedachten voor een voorstel op maat!

Ligging

Adresgegevens

Rijksweg 116
Velsen-Zuid


Ja, ik kom bij deze
locatie kijken! »
21 bruidsparen komen langs
Mogelijkheden
Trouw-, Receptie- & Feestlocatie
Diner locatie
Landelijk, Romantisch
Eigen catering mogelijk: nee
Live muziek mogelijk: ja
Prijsklasse: € 0 - 5000
Buiten trouwen: ja
Fotoreportage: ja
Overnachten: Ja