Let op! Deze locatie is bij de aankomende editie geen deelnemer aan de Open Toptrouwlocatie Route.
Klik hier om buiten de Route om een afspraak in te plannen of voor meer informatie over deze locatie.

Buitenplaats Amerongen

Geen deelname

Algemene informatie

Buitenplaats Amerongen betekent stijlvol en romantisch trouwen in de idylle van de Utrechtse Heuvelrug.

Amerongen is het meest pittoreske dorpje van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Aan de rand van dit dorp ligt het omvangrijke landgoed van Buitenplaats Amerongen, waarop het Poortgebouw, de Oranjerie, het Koetshuis en de Stallen gesitueerd zijn. De panden liggen op loopafstand van elkaar, waardoor jullie je gasten per onderdeel van jullie huwelijksdag kunnen verrassen met steeds een nieuwe locatie en nieuwe sfeer. De prachtig aangelegde tuinen van het landgoed maken de entourage voor jullie huwelijksdag compleet.

 

Oranjerie, Koetshuis of Kasteeltuin
Jullie burgerlijk huwelijk kan worden voltrokken in de lichte en zonnige Oranjerie of in het imposante Koetshuis, met haar eigentijdse grandeur. Bij mooi weer kan er buiten gehuwd worden, op het grasveld gelegen aan de zuidkant van het Kasteel. Deze keuze is afhankelijk van jullie voorkeur en het aantal personen dat jullie verwachten. Natuurlijk organiseren wij maximaal één huwelijk per dag op ons landgoed.
Mochten jullie ervoor kiezen om ook voor de kerk te trouwen, dan ligt de Andrieskerk op loopafstand.

 

Receptie, borrel, lunch, high tea, diner of feest
Lekker eten en drinken is bij Buitenplaats Amerongen vanzelfsprekend. Of het nu gaat om een aangeklede receptie of borrel, gezeten diner, walking diner of informele barbecue, jullie krijgen alleen het allerbeste. De gerechten passen altijd uitstekend bij het seizoen en bij de bereiding worden uitsluitend verse producten gebruikt. Ook aan de presentatie van eten en drinken wordt veel zorg besteed. Vriendelijke en attente bediening, mooi gedekte tafels, strak porselein en glanzend glaswerk en bestek maken de beleving compleet.

 

Koetshuis en Stallen
Als jullie je huwelijksdag met een swingend feest willen afsluiten, dan kan een band of D.J. voor een spetterend optreden zorgen in het Koetshuis of de Stallen. Dit zijn de twee gebouwen waar live muziek gespeeld kan worden. En als jullie gasten ’s avonds voldaan de oprijlaan afwandelen, zorgen wij voor fakkelverlichting, als sfeervolle afsluiting van de dag.

 

Overnachten

In de directe nabijheid zijn er diverse kleinschalige overnachtingsaccommodaties, ook op loopafstand! Tevens hebben we prijsafspraken gemaakt met grotere hotels in de buurt, we informeren jullie graag! 

Ligging

Adresgegevens

Drostestraat 12
Amerongen


Mogelijkheden
Trouw-, Receptie- & Feestlocatie
Diner locatie
Hip / Modern, Landelijk, Romantisch
Eigen catering mogelijk: nee
Live muziek mogelijk: ja
Prijsklasse: € 7500 - 10000
Buiten trouwen: ja
Fotoreportage: ja